Forum Audi B2

Forum miłośników Audi B2
Teraz jest 22 lip 2019, o 18:18

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 maja 2014, o 12:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 gru 2007, o 12:08
Posty: 1011
Lokalizacja: Włocławek/Warszawa
Oryginalny kompresor. Osuszacze miałem dwa w niezlym stanie. Jak szlag go trafi to sie zrobi redukcję.

_________________
Strona o Audi Coupe:
http://www.audicoupe.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 maja 2014, o 13:43 
Offline

Dołączył(a): 28 mar 2014, o 04:34
Posty: 138
Lokalizacja: Legnica
250 zł to nie duża cena za uruchomienie klimy. Jak bede miał chwile to zrobię foto gratów od klimy i wyrzucę .fajnie by było to uruchomić :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 maja 2014, o 14:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 gru 2007, o 12:08
Posty: 1011
Lokalizacja: Włocławek/Warszawa
To pewnie cena dla stalego klienta:-)

_________________
Strona o Audi Coupe:
http://www.audicoupe.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 maja 2014, o 18:20 
Offline

Dołączył(a): 28 mar 2014, o 04:34
Posty: 138
Lokalizacja: Legnica
jmm
to są foty gratów które dostałem odo kolesia jako lima do B2


Załączniki:
IMG_2026.JPG
IMG_2026.JPG [ 180.04 KiB | Przeglądane 1817 razy ]
IMG_2028.JPG
IMG_2028.JPG [ 171.38 KiB | Przeglądane 1818 razy ]
IMG_2025.JPG
IMG_2025.JPG [ 134.03 KiB | Przeglądane 1818 razy ]
Komentarz: W aucie zamontowany jest już panel
IMG_2021.JPG
IMG_2021.JPG [ 116.84 KiB | Przeglądane 1818 razy ]
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 maja 2014, o 22:19 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lip 2011, o 20:43
Posty: 654
Lokalizacja: SUWAŁKI
Brakuje ci napewno: wiazki elektrycznej, wiązki podciśnień i akumulatora podciśnienia, chłodnicy klimy, przekaźnika, może paru zaworków, mocowania kompresora do silnika, osuszacza no i niby schowki do klimy były inne to nie wiem czy masz coś takiego. Mając te fanty i jakąś klime z B3 myślę że dasz rade coś zmontować ;-) Z tego co zauważyłem to wentylator nawiewu do kabiny był w wersji z klimą na kosteczkę wypinany do wiązki. Inaczej niż w standardzie :) Aha no i "odrzutnika wody" czyli tej osłony przy podszybiu ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 maja 2014, o 20:26 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 mar 2009, o 10:54
Posty: 78
Lokalizacja: Chełm
Na zdjęciach jeszcze nie widać osłony-rynieniki pod parownikiem na który spływa skrapalająca sie woda i jest odprowadzana na zewnatrz. Kosta przełacznika wentylatora i sam przełacznik razem z wiązką jest inny niż do wersji bez klimy. Do tego dwa przekaźniki jeden montowany w postawce wpinanej w ramkę pod kierownicą i jeden w skrzynce bezpieczników jak dobrze pamiętam sterujący pracą sprzegła kompresora. Kawałek wiązki biegnie też do nastawnika wolnych obrotów aby zwiększać obroty silnika podczas załaczania kompresora. Do tego musisz wyciąc otwór na podszybiu do zamocowania parownika. Są widoczne przetłoczenia pod otwory do wkrętów mocujących. Są też przetłoczenia do wycięcia otworów na gumową przelotkę na scianie grodziowej za schowkiem. Jeden dodatkowy na wyprowadzenie skroplin z osłony-rynienki. I schowek jest płytszy tak zeby parownik sie za nim zmieścił. Więc nie tak hop siup ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

_________________
ACq '85 2,2 KV --> 7A


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 maja 2014, o 20:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 gru 2007, o 12:08
Posty: 1011
Lokalizacja: Włocławek/Warszawa
Wiązkę to sobie można samemu dorobić w razie czego, u mnie brakowało tych przekaźników i mam zrobione nieoryginalnie, ale też działa

_________________
Strona o Audi Coupe:
http://www.audicoupe.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 maja 2014, o 20:53 
Offline

Dołączył(a): 28 mar 2014, o 04:34
Posty: 138
Lokalizacja: Legnica
Czyli tak jak napisałeś nie taka prosta sprawa ,wiec narazie niech części leżą a kiedyś sie zobaczy .


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 mar 2019, o 20:12 
Offline

Dołączył(a): 7 mar 2019, o 20:02
Posty: 1
Witam wszystkich,
Mam problem, gdyż w mojej nowej/starej B2 jest prawie cała klima. Piszę "prawie", bo jakaś p&zda wycięła na chama sam parownik flexem i teraz muszę kombinować. W kokpicie została mi tylko obudowa parownika. Poprzedni właściciel chyba chciał sobie zrobić aparaturę do bimbru z miedzi.
Prośba do Was, czy może mi ktoś podać wymiary parownika, ewentualnie z czego go podebrać? Przeleciałem już chyba całą sieć i nie znalazłem info, jakie wymiary ma parownik, a w Etce wyskakuje info, że ta część nie jest już produkowana i nawet numeru części nie ma. Ma może ktoś na sprzedaż???
Moje 4 kółka to sedan 1,8 z 1984 roku w manualu.
Proszę o pomoc.
PS.
ogród-lca napisał(a):
,wiec narazie niech części leżą a kiedyś sie zobaczy .
Kolego, może masz tą całą klimę do sprzedania?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL